fbpx

Zašto hrast

Kvalitet bez kompromisa!

Zašto hrast?

Elitni objekti imaju visoke zahteve po pitanju kvaliteta, dizajna, dogovečnosti... a proizvodi od hrasta ispunjavaju sve te uslove (zahteve).

Hrast je etalon tvrdoće, jačine i dugovečnosti!

Gotovo svi hramovi bez obzira na region gradnje, vekovima su koristili hrast kao osnovni materijal u njihovoj izgradnji. Hrast poseduje lekovita svojstva, apsorbuje negativnu energiju, umor, apatiju... Radeći za hrastovim stolom ne osećate umor, a spavanjem na hrastovom krevetu osigurali ste miran san i odmor tela.

Hrast - kralj šume
BEMMAN - Kralj kvaliteta

U proizvodnji BEMMANa hrast kao osnovni materijal se koristi u preko 90% slučaja.

Hrast kao lek

U stara vremena, kod teških bolesnika, spavanje na debeloj grani hrasta je bilo zadnja šansa izlečenja, što se ponekad dešavalo za jednu-jedinu noć. 

I dan danas lekari u mnogim rehabilitacionim centrima savetuju dugo naslanjanje na hrastu (zagrljaj sa hrastom) u cilju lečenja.

Saune i banje koriste hrastove grančice i lišće sa istim ciljem.
Kora hrasta se koristi za lekove u narodnoj i savremenoj medicine.

Ostale primene hrasta

Najpoznatija pića: vino, viski, rakije... se gotovo uvek čuvaju u hrastovim sudovima.

Naša topla preporuka je da osim drvene stolarije u svojim objektima imate što vise predmeta od hrasta, a pre svega radni sto i krevete.

Majstori za puno drvo

Bogatstvo našeg iskustva, u kombinaciji sa predantnošću i profesionalnim integritetom, pobuđuju nas da pravimo lepe, funkcionalne i izdržljive proizvode od drveta. U našoj fabrici proizvodi se:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram